IM TALK A LOT . IM EAT A LOT . KPEACE .

Random

Assalammualaikum.

Setelah beberapa lama, saya berada di arena ini kembali. Ni post random, tak ada point jadi tak perlu baca. Hm sebenarnya 3 hari lepas saya ada tulis entry baru tentang "friendzoned". Penat buat ayat, penat perah keringat. Panjang, tapi kemudian kemudian saya tinggalkan lappy dan ia termati sendiri lantas penulisan saya yg panjang berjela tu terpadam macamtu saja. Faham tak? Geramnya........... Malas nak perah idea balik.

Dah lupakan. Ada mood nanti saya type balik. Okay? Em sebenarnya sekarang saya macam serabut sikit. Er ke ntah lah saya sendiri yg buat serabut serabut diri sendiri. Erk? Mungkin. Saya macam rasa penat sikit, macam rasa nak pergi bercuti release tension. Hm tapi tulah takkan terlaksana. Lupakan. Makanya marilah tempuhi berperang dengan emosi, rohani dan jasmani diri sendiri. Sabar........

Oh ye lagi satu saya nak apply biasiswa Jpa tapi pegawai dia beritahu buang masa saya je mohon, sebab saya pernah tolak jpa lepas spm haritu. So, saya takkan dapat. Takkan. Sakitnya hati cerita lama pon nak ungkit. Dan sebab ni saya down sikit dan menyesal kenapa saya tak ambil Jpa, pergi intec dan kalau tak mesti sekarang saya dah nak fly kan? Ah biarlah takde guna nak ingat. Pergi pon nanti saya homesick dan tak dpt jaga mama. At least, sekarang saya ada di sini untuk mama. Yeay :')

Dah nak habis Ramadhan. pejam celik je. Apalah sangat ibadah yg saya dah buat. Hm rasa diri kerdil dan banyak dosa sangat. Malu pada Tuhan. InsyaAllah pelan-pelan saya perbaiki. Maknanya saya dahnak mendaftar. Sebenarnya saya dah mula sedih dari sekarang. Taknak mendaftar. mesti rindu semua isi rumah nanti. Hmmm *nangis*

Bila ada masalah, saya rasa nak ada tempat untuk bercerita. Yelah mengadu pada Dia, saya tahu hanya Dia yang dapat hilangkan segala duka dapat tolong selesaikan masalah saya. lepastu rasa lega. Tapi kadang saya terasa nak ada seseorang nak cerita segala masalah.... Haih entahla. mengada je lah saya ni kot. Lupakan.

Happy to see kebanyakan kawan dah berpartner. Semua dah "till jannah". Saya tumpang happy, sungguh! Tak sabar nak tengok kawan kahwin. Saya bila lagi? Tetttttt. Lawak je saya rasa takkan jumpa orang yg mampu faham kerenah, perangai dan masalah saya. Saya ni pelik sikit. Low self confidence betul. sudah hentikan.

Sebenarnya nak type short random entry tapi terpanjang pulak. Booo me myself. Awak ni alya cakap tak serupa bikin. Oh btw nanti kat tempat baru saya taknak orang panggil saya "al". Hehe nama saya kan panjang panggil lah lain. Nur ke Ariffah ke Alia ke. Haaa macam bermakna sikit. Cewah.

Ok till then xoxo, Ramadhan masih ada selamat mengejar pahala!

Tak lupa, Salam Nuzul Quran. Semalam.

Bye, love.

P/S: Kalau suka terus terang. Kalau tak suka pon terus terang. Hm kalau tak suka nak terus terang tapi takut org terasa. Acano tu? Tett...
Anak Pak Jamil main kaca , terima kasih sudi baca :)